Autostrada

AUTOSTRADA-FANTOMA SAU CUM FAC GUVERNANTII MISTO DE ROMANI CU SPRIJIN AMERICAN

Octombrie 2020 – campania electorală pentru alegerile parlamentară. Guvernul PNL-Iohannis, braț la braț cu ambasadorul SUA, la București, Adrian Zuckerman.

”Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, face marele anunț ambasadorul Adrian Zuckerman.

Urmează zile și săptămîni în care Marele Proiect finanțat de americani e rostogolit necontrolat în zeci și sute de mass-media și în guri de candidați liberali.
Trec alegerile.
Se așterne liniștea.

4 iulie 2021. Ziua națională a SUA. Inpolitics, de plictiseală, probabil, atrage atenția că s-au scurs 268 de zile de la anunțul Marelui Proiect și nu s-a mai auzit nimicuța despre el.
Liniște deplină, pe mai departe.

Februarie 2022. Mai mulți parlamentari PSD cer printr-o interpelare către ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, informații concrete despre stadiul Marelui Proiect.

Aprilie 2022. Vine răspunsul MAE.

Lasă un comentariu